A Forum for the Aquarist Club at USF - A Community for Fishy People <')))){
 
PortalPortal  HomeHome  About UsAbout Us  FAQFAQ  SearchSearch  Register  Log in  

Share | 
 

 HELP!...again haha

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
ahechava



Join date : 2011-09-27
Posts : 9

PostSubject: HELP!...again haha   Tue Apr 24, 2012 12:16 pm

Ok so I set up my new picotope (thanks again!!!) but I'm not sure if I have the filter set up right: I have the white sponge first (closest to the water side), then the carbon, then the black sponge/netting (closest to the back of tank). Is this right? Sorry if I'm not using the right names for the parts, I wasn't really sure what was the biological sponge and the other names. There's a lot of foam in the filter and there's been some white/clearish substance that's been collecting on the bottom of the tank in my gravel. Is this from incorrectly setting up the filter? Is it dangerous for my fish?
Back to top Go down
Nicholas41



Join date : 2011-06-02
Posts : 1062

PostSubject: Re: HELP!...again haha   Tue Apr 24, 2012 4:38 pm

There most likely will be a picture or instructions with it, or online as to the placement of the filter media. Not so sure on the foam, are you setting it up as salt or fresh? and try and take a picture of the white stuff. Best of luck

__________________________________________________________________
-Nick G.  pirate
Back to top Go down
ahechava



Join date : 2011-09-27
Posts : 9

PostSubject: Re: HELP!...again haha   Tue Apr 24, 2012 6:54 pm

Ok so I think I figured out what the white stuff is: I think pieces of the white sponge are being broken off and pushed out into the tank. I looked all through out the instructions and all it says is that it is packaged as should be used and requires no assembly, but this makes me wonder if something's wrong since the sponge is falling apart. There's not really a diagram that shows what order the sponges should be in and the one they do have is hard to see. Also it's freshwater.
Back to top Go down
Nicholas41



Join date : 2011-06-02
Posts : 1062

PostSubject: Re: HELP!...again haha   Tue Apr 24, 2012 9:22 pm

What brand and size filter is it? If it is the sponge deteriorating i'd suggest getting a new one.

__________________________________________________________________
-Nick G.  pirate
Back to top Go down
Sam_G
Admin


Join date : 2011-01-15
Posts : 2530

PostSubject: Re: HELP!...again haha   Wed Apr 25, 2012 9:26 am

There's some advice on this site...

http://www.plantedtank.net/forums/equipment/114040-picotope-filter-question.html

__________________________________________________________________
~Samantha snorkel

Founder and Former President of the Aquarist Club at USF

100 Gallon Mixed Reef Aquarium

47 Gallon Macroalgae DT
Back to top Go down
WhySoSerious?



Join date : 2011-07-12
Posts : 184

PostSubject: Re: HELP!...again haha   Thu May 24, 2012 4:14 pm

stack it.....white on the bottom, carbon, black. might work better.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: HELP!...again haha   Today at 9:30 am

Back to top Go down
 
HELP!...again haha
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aquarists at USF :: Aquarium Discussion Boards :: Fish-
Jump to: